+ Reply to Thread
Tunjukkan hasil ke 1 sampai 11 dari 11

Topik: TEKNIK membuka MATA BATIN.

  1. #1
    Anggota
    Status : fazriansyah saat ini offline
    Tanggal Gabung : Minggu, 20 Maret, 11
    Pesan : 6
    Kekuatan Reputasi : 0
    fazriansyah ini sedang naik daun
    KHO $ : 1.044
    Total 'Thanks' Received by This User

    Diterima pesan ini : 2
    Diterima dalam keseluruhan : 2
    Downloads : 0
    Uploads : 0

    Smile TEKNIK membuka MATA BATIN.

    MEMBUKA MATA KETIGA
    'THIRD EYE'
    ( Pembukaan Indra Ke Enam ) http://menjaro.blogspot.com/
    Anda melihat dunia luar dengan menggunakan mata fizik anda, imej yang
    di pancarkan pada retina mata merupakan aktiviti neurotransmitter
    atau rangsangan eletrik biologi, merupakan alat untuk otak
    berkomunikasi dengan mata. Emej yang terbentuk adalah terbalik. Otak
    mempunyai kemampuan untuk mencerna emej tersebut dalam bentuk seperti
    apa yang kita lihat pada hari ini.
    Kita lupa bahawa manusia memiliki satu lagi mata. Telah di kenali
    manusia sejak zaman dahulu lagi, cuma kita tidak menyedarinya dengan
    minda yang terbuka. Ahli sains menamakanya 'Pineal Gland' ahli
    kerohanian menamakanya 'mata batin'. Dengan mata ketiga ini juga kita
    melihat dunia dalam dan luar diri kita dengan lebih jelas bahkan
    melampaui penglihatan dimensi ketiga. Mata ketiga terletak pada
    tengah tengah otak kita.

    Fungsi sebenar kelenjar misteri masih menjadi penelitian dan kajian
    ahli philosophers dan Spiritual diseluruh dunia. Orang Yunani Kuno
    percaya bahawa pineal gland atau mata ketiga ini mempunyai hubungan
    yang sangat rapat dengan kecerdasan, menurut kepercayaan mereka
    disinilah terletaknya jiwa yang merupakan pusat pengendalian diri.
    Mata ketiga ini dapat di aktifkan dengan meningkatkan kekuatan eletrik
    biology, cahaya, bunyi dan mengendalikan irama gelombang otak. Mata
    ketiga ini bekerja secara harmoni bersama kelenjar hypothalamus ,
    bertanggung jawab mengendalikan fungsi tubuh bertindak sewaktu lapar,
    keinginan seksual, jam biologi dan suhu badan. Bila mata ketiga
    terbuka anda akan merasakan ada sedikit tekanan pada bahagian belakang
    kepala. Menurut kajian ahli sains, tekanan dan terbukanya mata ketiga
    ini berlaku apabila anda menghubungkan otak dengan gelombang-gelombang
    tertentu.

    Penemuan tentang kewujudan mata ketiga dan fungsinya merupakan sebuah
    pengetahuan baru bagi ahli psysiological. Sedangkan penemuan ini telah
    lama berkembang menjadi sebuah pelajaran bagi tradisi sufi, mistik dan
    esoterik, menurut tradisi ini hubungan antara pertengahan otak hingga
    kekawasan dua alis mata merupakan jendela antara dua dunia, dunia
    rohani dan dunia fizikal. Ini dapat di lihat dengan jelas dalam ibadah
    solat.

    Dengan mempertimbangkan kekuatan dan hubungan mata ketiga dengan alam
    kerohanian yang boleh di capai oleh manusia. Maka kita melihat betapa
    pentingnya mata ketiga ini di beri perhatian utama, untuk
    memperolehi kemampuan kekuatan supernatural. Mata ketiga dapat
    melihat sesuatu di sebalik mata yang menjadi panca indera kita selama ini.

    Kelenjar pineal atau mata ketiga mengandungi peta untuk otak bekerja
    dengan sempurna. Terutama dalam membentuk layar batin dalam minda.
    Membantu minda bekerja dalam bentuk visual. Pembentukan layar batin
    ini merupakan sebahagian dari fungsi yang harus ada dalam kehidupan
    manusia. Infomasi yang di sampaikan dari retina ke hypothalamus di
    namakan retinohypothalamic tract. Ia membawa infomasi kitaran cahaya
    dan kegelapan kepada wilayah hypothalamus, dalam satu pusingan yang
    lengkap proses ini di namakan suprachiasmatic nucleus (SCN).

    Dari SCN, isyarat saraf akan bergerak menghantar infomasi pada saraf
    pineal (sympathetic nervous system) kepada pineal gland ( mata ketiga
    ). Isyarat ini akan memberi kesan kepada pengeluaran melatonin.
    Apabila isyarat ini berhenti (pada waktu malam dimana isyarat cahaya
    tidak begitu kuat untuk merangsangkan kelenjar hypothalamus), Ini akan
    memberi kesan kepada rangsangan jam biologi dalam kehidupan manusia.

    Proses merangsangkan melatonin pada mata ketiga ini masih menjadi
    misteri dan dalam pengkajian. Tiada siapa pun yang tahu tentang
    hubungan antara melatonin dengan SCN. Pineal gland ( mata ketiga )
    akan mengeluarkan melatonin, sewaktu anda melakukan relaksasi dan
    visualisasi. Tubuh badan kita akan mengeluarkan electromagnetic
    energy, bio eletrik energy dan bertindak balas dengan tubuh fizikal_
    membentuk medan tenaga di sekelilingi kita begitulah bagaimana pineal
    gland bekerja.

    Apabila pineal gland ini aktif atau terbuka ia akan membentuk jalur
    komunikasi kerohanian, berhubung dengan dunia batin. Hubungan antara
    kelenjar ini dengan pusat tenaga yang sangat kuat. Hubungan ini
    berlaku melalui ubun-ubun atau cakra mahkota anda. Sebagai contoh cuba
    anda perhatikan keadaan seorang bayi yang baru lahir, anda akan dapati
    di bahagian ubun ubun bayi tersebut ada bahagian lembut, di situlah
    merupakan hubungan antara bayi dan alam kerohanianya berhubung.
    Hubungan ini terbentuk dari alam kandungan lagi
    .
    Apabila bayi tersebut mula meningkat dewasa hubungan tersebut terhenti
    akibat penggunaan mata fizik yang berlebihan. Bayi mengenali dunia
    luar menggunakan mata fizik tersebut. Energy yang sepatutnya di
    gunakan pada mata ketiga telah di ambil alih oleh mata fizik.
    Akibatnya bayi hanya di asuh dan di didik melalui apa yang dia lihat,
    dengar, sentuh, cium dan rasa. Panca indera luaran ini saja yang
    membentuk sifat dan cara berfikir manusia.

    Contoh: Pernahkah anda melihat orang buta, ? Perhatikan bagai mana
    intuisi orang buta berkembang menjadi lebih peka dari orang biasa. Ini
    di sebabkan penggunaan mata fizik yang kurang. Maka energy di gunakan
    pada 'indera dalaman' maka indera dalamanlah yang lebih bekerja dari
    indera luaran.

    Adalah amat rugi jika pengetahuan ini tidak anda manfaatkan dengan
    baik. Keseimbangan antara indera dalaman dan indera luaran merupakan
    sesuatu yang wajib ada pada setiap manusia yang ingin berjaya dalam
    kehidupan dua dimensi
    ( alam dunia dan alam rohani ). Indera dalaman dapat di aktifkan
    dengan berbagai cara, melalui mind metode atau kerohanian bukan
    menjadi soal yang penting hasil dan tujuanya. Anda dapat membuat
    sebuah penilaian dan keputusan serta tindakan bergantung daripada
    maklumat yang anda perolehi dari kedua indera tersebut.

    Jika keputusan yang hendak di ambil bersifat fizikal, anda di sarankan
    menggunakan indera luaran. Misalnya menentukan sebuah perniagaan yang
    harus anda pilih, lihatlah dulu bukti bukti kejayaan yang telah di
    perlihatkan kepada anda. Jika keputusan yang ingin di ambil bersifat
    dalaman, misalnya kejujuran, kepercayaan, tanggung jawab seseorang
    bahkan menentukan pasangan hidup anda. di sarankan anda mengindera
    dengan indera dalaman anda. lihat bukti kerohanian anda, lihat melalui
    mata ketiga anda, pendengaran batin anda, suara hati anda dengan
    jelas. barulah anda melakukan sebuah tindakan.

    Lebih lebih lagi jika kedua dua indera anda bekerja secara serentak.
    Anda akan mendapatkan maklumat tersebut melalui kedua dua indera
    sekaligus. Hubungan kerohanian ini berlaku apabila anda melakukan
    relaksasi dan visualisasi minda.

    Latihan:

    1. Relaksasi minda, jiwa dan fizikal anda. kendurkan seluruh tubuh
    badan anda.

    2. Niatkan dalam hati anda " saat ini saya semakin rilek semakin
    tenang, semakin tenang"

    3.Lakukan pernafasan ZMP ( teknik dan cara dapat anda perolehi dengan
    email [EMAIL PROTECTED] ).Pernafasan ZMP merupakan sebuah teknik
    pernafasan yang sangat luar biasa dapat membangkitkan tenaga eletrik
    bio dalam jangkamasa yang sangat singkat. (15-30 min). Pernafasan ini
    juga menjaro2u.com ajarkan dalam kursus "The Power Of Your Subconsious
    Mind".

    4.Dengarkan CD 3RD eye Stimulation.

    5. Sambil mendengar CD tersebut goyang kan badan ke kiridan ke kanan
    dengan lembut. Seperti orang sedang berzikir. Bertujuan untuk
    seimbangkan belahan otak kiri dan kanan dan mempermudahkan perjalanan
    eletrik Bio ke dalam saraf pineal (sympathetic nervous system).
    Lakukan terus menerus sehingga anda merasakan ada renjatan eletrik
    berkuasa rendah di bahagian mata ketiga anda

    6.Apabila aliran eletrik naik kebahagia mata ketiga. Anda akan melihat
    layar batin yang beranikan warna. Warna layar batin anda bergantung
    pada emosi yang anda pancarkan. Seperti mata fizikal anda yang
    berinteraksi dunia luar menggunakan isyarat eletrik. Begitu juga lah
    mata batin anda bekerja. Isyarat eletrik sangat penting di bangkitkan
    untuk memperjelaskan penglihatan mata batin anda, dengan mendengarkan
    CD 3RD eye Stimulation dan melakukan latihan ini penglihatan anda akan
    mencapai seperti screen TV. Selamat mencuba.
     Share this Post on Facebook!Twit this Post!Share this post on Myspace!LinkedIn this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Bookmark Post in TechnoratiAdd Post to del.icio.usDigg this Post!Stumble this Post!Furl this Post!
    Menjawab dengan kutiban Menjawab dengan kutiban  

  2. Daftar pengucap terima kasih:


  3. #2
    Praktisi
    Status : alsenest saat ini offline
    Tanggal Gabung : Jumat, 18 Maret, 11
    Pesan : 58
    Kekuatan Reputasi : 0
    alsenest ini sedang naik daun
    KHO $ : 3.488
    Total 'Thanks' Received by This User

    Diterima pesan ini : 0
    Diterima dalam keseluruhan : 1
    Downloads : 23
    Uploads : 0

    Perihal: TEKNIK membuka MATA BATIN.

    Bisa bantu buka mata saya om?
     Share this Post on Facebook!Twit this Post!Share this post on Myspace!LinkedIn this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Bookmark Post in TechnoratiAdd Post to del.icio.usDigg this Post!Stumble this Post!Furl this Post!
    Menjawab dengan kutiban Menjawab dengan kutiban  

  4. #3
    Anggota
    Status : aldoblack saat ini offline
    Tanggal Gabung : Kamis, 20 Oktober, 11
    Pesan : 2
    Kekuatan Reputasi : 0
    aldoblack ini sedang naik daun
    KHO $ : 270
    Total 'Thanks' Received by This User

    Diterima pesan ini : 0
    Diterima dalam keseluruhan : 0
    Downloads : 3
    Uploads : 0

    Perihal: TEKNIK membuka MATA BATIN.

    bagaimana mendapatkan musicnya, adakah jenis music lain yang bisa menggantikannya mas
     Share this Post on Facebook!Twit this Post!Share this post on Myspace!LinkedIn this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Bookmark Post in TechnoratiAdd Post to del.icio.usDigg this Post!Stumble this Post!Furl this Post!
    Menjawab dengan kutiban Menjawab dengan kutiban  

  5. #4
    Entertainer
    Avatar dreamnity
    Status : dreamnity saat ini offline
    Tanggal Gabung : Rabu, 12 Oktober, 11
    Pesan : 123
    Kekuatan Reputasi : 0
    dreamnity ini sedang naik daun
    KHO $ : 3.788
    Total 'Thanks' Received by This User

    Diterima pesan ini : 0
    Diterima dalam keseluruhan : 5
    Downloads : 18
    Uploads : 1

    Perihal: TEKNIK membuka MATA BATIN.

    waaaahh,,, panjang bnget bos,, ada cara yang gak terlalu berbelit gak ?
     Share this Post on Facebook!Twit this Post!Share this post on Myspace!LinkedIn this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Bookmark Post in TechnoratiAdd Post to del.icio.usDigg this Post!Stumble this Post!Furl this Post!
    Menjawab dengan kutiban Menjawab dengan kutiban  

  6. #5
    KIM
    Pelajar
    Avatar KIM
    Status : KIM saat ini offline
    Tanggal Gabung : Senin, 21 Pebruari, 11
    Pesan : 47
    Kekuatan Reputasi : 0
    KIM is a jewel in the rough KIM is a jewel in the rough KIM is a jewel in the rough KIM is a jewel in the rough
    KHO $ : 2.387
    Total 'Thanks' Received by This User

    Diterima pesan ini : 0
    Diterima dalam keseluruhan : 333
    Downloads : 8
    Uploads : 0

    Perihal: TEKNIK membuka MATA BATIN.

    Kok saya bingung ya dengan penjelasannya. Apa karena menggunakan bahasa melayu (malaysia) ya ?.
    Kemudian blog yg dirujuk kelihatannya sama dengan wahyumaster. Begitupun bahasannya bisa dikatakan hampir sama.
    Maaf mohon kalau bisa, untuk sharing kalo bisa jgn 'setengah-setengah' agar tidak dikategorikan sebagai suatu iklan dengan merujuk pada salah satu blog tertentu. Terima kasih
     Share this Post on Facebook!Twit this Post!Share this post on Myspace!LinkedIn this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Bookmark Post in TechnoratiAdd Post to del.icio.usDigg this Post!Stumble this Post!Furl this Post!
    Menjawab dengan kutiban Menjawab dengan kutiban  

  7. #6
    Entertainer
    Avatar dreamnity
    Status : dreamnity saat ini offline
    Tanggal Gabung : Rabu, 12 Oktober, 11
    Pesan : 123
    Kekuatan Reputasi : 0
    dreamnity ini sedang naik daun
    KHO $ : 3.788
    Total 'Thanks' Received by This User

    Diterima pesan ini : 0
    Diterima dalam keseluruhan : 5
    Downloads : 18
    Uploads : 1

    Perihal: TEKNIK membuka MATA BATIN.

    Mengutipkan Pemasang aslinya adalah oleh KIM Tinjaukan pesan
    Kok saya bingung ya dengan penjelasannya. Apa karena menggunakan bahasa melayu (malaysia) ya ?.
    Kemudian blog yg dirujuk kelihatannya sama dengan wahyumaster. Begitupun bahasannya bisa dikatakan hampir sama.
    Maaf mohon kalau bisa, untuk sharing kalo bisa jgn 'setengah-setengah' agar tidak dikategorikan sebagai suatu iklan dengan merujuk pada salah satu blog tertentu. Terima kasih
    saya setuju dengan pendapat anda....
    tak ada yang akan berhasil tanpa adanya kegagalan by"rendraxlues"

    my-blogger
    my-email
     Share this Post on Facebook!Twit this Post!Share this post on Myspace!LinkedIn this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Bookmark Post in TechnoratiAdd Post to del.icio.usDigg this Post!Stumble this Post!Furl this Post!
    Menjawab dengan kutiban Menjawab dengan kutiban  

  8. #7
    Terapis
    Avatar ihlus fardan
    Status : ihlus fardan saat ini offline
    Tanggal Gabung : Rabu, 19 Desember, 12
    Pesan : 232
    Kekuatan Reputasi : 248
    ihlus fardan ini sedang naik daun
    KHO $ : 14.835
    Total 'Thanks' Received by This User

    Diterima pesan ini : 0
    Diterima dalam keseluruhan : 23
    Downloads : 34
    Uploads : 5

    Perihal: TEKNIK membuka MATA BATIN.

    BUKAIN DONG GAN...TAPI JANGAN LUPA DI TUTUPIN LAGI YA SAYA CUMA PENGEN TAU SEBENTAR DAN GAK BERHARAP BISA LIAT SECARA PERMANEN
     Share this Post on Facebook!Twit this Post!Share this post on Myspace!LinkedIn this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Bookmark Post in TechnoratiAdd Post to del.icio.usDigg this Post!Stumble this Post!Furl this Post!
    Menjawab dengan kutiban Menjawab dengan kutiban  

  9. #8
    Entertainer
    Status : cecepsupriadi saat ini offline
    Tanggal Gabung : Senin, 10 Desember, 12
    Pesan : 133
    Kekuatan Reputasi : 0
    cecepsupriadi ini sedang naik daun
    KHO $ : 4.086
    Total 'Thanks' Received by This User

    Diterima pesan ini : 0
    Diterima dalam keseluruhan : 4
    Downloads : 26
    Uploads : 0

    Perihal: TEKNIK membuka MATA BATIN.

    aku mau masalah pernafasan zmp.. lebih detailnya bagaimana sih, agan fazriansyah
     Share this Post on Facebook!Twit this Post!Share this post on Myspace!LinkedIn this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Bookmark Post in TechnoratiAdd Post to del.icio.usDigg this Post!Stumble this Post!Furl this Post!
    Menjawab dengan kutiban Menjawab dengan kutiban  

  10. #9
    Penggemar
    Avatar fuadendut
    Status : fuadendut saat ini offline
    Tanggal Gabung : Minggu, 10 Pebruari, 13
    Pesan : 19
    Kekuatan Reputasi : 0
    fuadendut ini sedang naik daun
    KHO $ : 610
    Total 'Thanks' Received by This User

    Diterima pesan ini : 0
    Diterima dalam keseluruhan : 0
    Downloads : 12
    Uploads : 0

    Thumbs up Perihal: TEKNIK membuka MATA BATIN.

    gan nafas zmp sie ap?? apakah agan sudah coba caranya agan dan berhasil ..:)
    q bingung gan bisa dijlasin lagi..hhe
     Share this Post on Facebook!Twit this Post!Share this post on Myspace!LinkedIn this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Bookmark Post in TechnoratiAdd Post to del.icio.usDigg this Post!Stumble this Post!Furl this Post!
    Menjawab dengan kutiban Menjawab dengan kutiban  

  11. #10
    Anggota
    Status : primodestevano saat ini offline
    Tanggal Gabung : Minggu, 29 Desember, 13
    Pesan : 4
    Kekuatan Reputasi : 0
    primodestevano ini sedang naik daun
    KHO $ : 310
    Total 'Thanks' Received by This User

    Diterima pesan ini : 0
    Diterima dalam keseluruhan : 0
    Downloads : 6
    Uploads : 0

    Talking Perihal: TEKNIK membuka MATA BATIN.

    Ini kayak di copy dari label cd yah,.. nice share gan,tapi kalo bisa sekalian link CD nya dong..
     Share this Post on Facebook!Twit this Post!Share this post on Myspace!LinkedIn this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Bookmark Post in TechnoratiAdd Post to del.icio.usDigg this Post!Stumble this Post!Furl this Post!
    Menjawab dengan kutiban Menjawab dengan kutiban  

  12. #11
    Moderator Room Makasar
    Status : zhobatz88 saat ini offline
    Tanggal Gabung : Senin, 18 November, 13
    Pesan : 170
    Kekuatan Reputasi : 0
    zhobatz88 ini sedang naik daun
    KHO $ : 8.994
    Total 'Thanks' Received by This User

    Diterima pesan ini : 0
    Diterima dalam keseluruhan : 10
    Downloads : 6
    Uploads : 0

    Perihal: TEKNIK membuka MATA BATIN.

    Nyimak
    ▓ - Talk Less Do More - ▓
     Share this Post on Facebook!Twit this Post!Share this post on Myspace!LinkedIn this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Bookmark Post in TechnoratiAdd Post to del.icio.usDigg this Post!Stumble this Post!Furl this Post!
    Menjawab dengan kutiban Menjawab dengan kutiban  

+ Reply to Thread
cara membuka mata batin menurut kristen   http://www.klinikhipnotis.com/frm89/hypno_link/trd2859/psikologi_teknik_membuka_mata_batin/main.html   cara mengaktifkan otak tengah   Cara membuka mata batin   membangkitkan mata ketiga   cara menggunakan otak tengah   audio membuka mata batin   doa agama katolik untuk membuka mata batin.   membuka mata batin kristen   cara melatih otak tengah   cara menutup mata batin   cara membuka dan menutup mata batin   cara membuka indra ke 6 download   melatih indra ke 6   cara menggunakan indra ke 6   melatih kemampuan supranatural   cara membuka mata batin menurut islam   audio membuka mata batin mp3 download   cara membuka mata batin pada diri sendiri   cara membuka mata batin orang kristen   kekuatan mata batin   Terbukanya mata ketiga   audio pembuka mata batin   Belajar supranatural secara katolik   mengaktirkan energi dasar/   Cara membuka mata batin menurut agama kristen   mantra pembuka mata bathin   klinik yg bisa membuka mata. bathin di denpasar   Download mp3 indra ke 6   mata bathin kristen   buka mata batin   cara melatih indra ke 6   cara aktifkan otak tengah   membuka semua indra cara Islam   cara melatih indra ke enam   Cara membuka otak tengah   çara membuka mata batin menurut kristen   melatih indra ke6   cara membuka mata batin khusus agama kristen   membuka mata batin dengan musik   cara buka mata batin   cara membuka mata batin dalam kristen   membuka mata bathin bagi seorang buddhis   cara mengaktifkan otak tengah dengan mudah   membuka mata batin secara hindu   cara melatih indra keenam   download video belajar tenaga dalam bio energi   cara membuka mata ketiga   melatih mata ke 3   cara membuka mata batin sendiri

Tags for this Thread

Peraturan pemasangan

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61